Process Standard Digital - PSD

Predvidljiva kvaliteta ispisa za male i velike formate digitalnog tiska

Svaka tvrtka, koja se bavi digitalnim tiskom, predana je visokoj kvaliteti svog proizvoda. Osnovni preduvjet za to je korištenje značajnih pravila ili standarda. U standardizaciji se često razlikuju specifikacije cilja i potrebnih (procesnih) koraka za postizanje tog cilja. Dobar primjer za to je PSO – Process Standard Offset, koji se uspješno primjenjuje godinama.

Industrijske smjernice u rasponu od kreiranja datoteke pa sve do digitalnog otiska opisane su u PSD – Process Standard Digital koji je danas potrebniji no ikad. Fokus PSD-a leži u razumijevanju i kontroli tijeka rada s ciljem predvidljivosti rezultata ispisa. Kako bi se to postiglo, potrebne su dvije komponente - kompetentno osoblje i odgovarajući mjerni instrumenti s jedne strane i međusobno djelovanje važnih ISO, nacionalnih i de facto standarda s druge strane. Stoga, nije jedan standard u prednosti, već skup standarda koji se trebaju primjenjivati zajedno, kao što je ISO 3664 za procjenu slike, ISO 15311 za ocjenu kvalitete tinte na papiru, ISO 13655 za mjerenje boje i ISO 14861 za visoko kvalitetan monitorski proof.

Continue Reading

PRINT.Fest 2017

PRINT.Fest, mjesto koje Vam priža jedinstvenu priliku za druženje i razmjenu iskustava sa svima onima kojima je kvalitetni tiskani proizvod na prvom mjestu – tiskarima, ponuđačima opreme, dizajnerima, krajnjim korisnicima... mjesto s kojega ćete zasigurno otići obogaženi novim spoznajama, a moguće i s nagradama u ruci.
GRAFIKnet je i ove godine sudjelovao na PRINT.Festu i to sa dva predavanja: ZÜND - Vaš prvi izbor za digitalno izrezivanje i Praktično iskustvo standardizacije offset tiska. Predavač je bio Dean Tolp iz GRAFIKnet-a.

Continue Reading

SLAVIMO 15-ti ROĐENDAN!

U utorak 01.09.2015. u prostorijama tvrtke, uz neizbježan šampanjac i tortu, obilježili smo 15-ti rođendan u krugu osnivača, vlasnika i djelatnika tvrtke. 
Cijela naredna godina biti će u znaku ove obljetnice koju ćemo svakako proslaviti i s vama, našim cijenjenim partnerima, prijateljima i kolegama. U planu imamo razna događanja, a o svemu ćete biti pravovremeno obavješteni.

Continue Reading

ZECHINI - REVOBOX

Ima već gotovo dvije godine kako je Zechini razvio i tržištu prestavio novu liniju opreme namijenjenu izradi vrlo luksuzne ambalaže.

Ovaj ključni preokret desio se iz dva glavna razloga:

  • Zbog samog tržišta ambalaže koje je iz dana u dan sve jače i prisutnije
  • Postojeća oprema do tad razvijana i usavršavana (preko 60 godina) za proizvodnju tvrdih korica za knjige mogla se perfektno prilagoditi proizvodnji luksuznih – sklopivih i krutih kutija.

Continue Reading

Grafički fakultet Zagreb - Simpozij

Zagreb,18.lipnja 2015. - “Besprocesne ofsetne tiskovne forme” bile su tema simpozija koji je organizirao Grafički fakultet u Zagrebu u okviru bilateralne znanstvene suradnje sa Stuttgart Media Universitz, Hochschule der Medien te uz podršku tvrtke Grafik.net kao dugogodišnjeg partnera u promicanju i podršci praktičnog obrazovanja studenata i profesora fakulteta.

Continue Reading

Grafik.net i FESPA 2015 - najveći tiskarski show do sada (Koeln, 18.-22.05.15.)

Zahvaljujemo svim partnerima, kupcima i gostima koji su nas posjetili na sajmu FESPA 2015, te svojim velikim interesom i odazivom ukazali nam povjerenje i ove godine. Grafik.net -ov tim je svakodnevno bio na usluzi svim zainteresiranim posjetiteljima za predstavljanje brojnih noviteta. Za sve one koji nisu bili u mogućnosti doći ove godine na sajam FESPA, pripremili smo nekoliko fotografija kojima vam želimo približiti dio atmosfere i predstaviti neke od najvažnijih noviteta koje su izlagali naši principali DURST i ELITRON.

Continue Reading

X-Rite i1 Akcija

AKCIJA NA i1 PROFESIONALNA COLOR MANAGEMENT RJEŠENJA za upravljanje bojama kroz cjelokupni proces tiska!

Za kupnju niže navedenih mjernih uređaja do 30.06.2015. odobravamo popust od 250 eura!

  • i1 Photo Pro 2 includes i1Profiler 1.6
  • i1 Publish Pro 2 includes i1 Profiler 1.6
  • i1 Photo Pro 2 with i1iO2 Part
  • i1 Publish Pro 2 with i1iO2 Part

Continue Reading

Novosti iz EU fondova

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je 7. ožujka 2015. prve Javne pozive iz programa Poduzetnički impuls za 2015. godinu. Podsjećamo, Program Poduzetnički impuls 2015 financijski je najjači od kada postoji i vrijedan je 4,37 milijardi kuna. Očekuje se da će biti dodijeljeno ukupno 1300 potpora (poticaja) i svakako savjetujemo da sudjelujete u barem nekom od natječaja. Što se tiče dugo najavljivanih financijski jačih natječaja EU fondova za poduzetnike u Hrvatskoj, Ministarstvo poduzetništva će ih vjerojatno pustiti kao najavu negdje oko 20.3.2015, što znači da se otprilike krajem travnja/početkom svibnja očekuje otvaranje natječaja.

Continue Reading