MALI korak za tvrtku - VELIK za poslovanje

Unaprijedite svoje poslovanje stručnim usavršavanjem zaposlenika kroz specijalizirane radionice iz područja grafičke industrije.
Radionice se održavaju u našem ili vašem prostoru.

Već godinama GRAFIKnet nudi usluge stručnog usavršavanja prema svim pravilima struke od strane našeg djelatnika i savjetnika Deana Tolpa:

  • od 2011. godine ovlašteni je partner FOGRA instituta za PSO i PSD, te s gotovo 10-ogodišnjim iskustvom u području standardizacije i certifikacije tiskara. S današnjim danom uspješno je završeno savjetovanje ukupno 15 tiskara u regiji od kojih se 6 uspješno i certificiralo.
  • od 2019. godine savjetnik je Europske banke za obnovu i razvoj EBRD sa statusom Senior Industrial Advisor, te je ove godine započeo svoj prvi projekt savjetovanja tvrtke u Albaniji koji se financira putem EBRD-a.Stručnim usavršavanjem i dobrim poznavanjem pravila struke dobivate mogućnost predvidjeti kako će izgledati gotov proizvod, kako osigurati kvalitetu cijele naklade i što učiniti kada nastane problem u tijeku prozvodnog procesa čime se prvenstveno smanjuje broj reklamacija, a istovremeno povečava produktivnost.

Pravila grafičke struke su industrijski standardi prema kojima bi svaka tiskara trebala raditi. Postoji veliki broj primjenjivih tehničkih standarda i svi zajedno objedinjeni su u dokumentu Process Standard Offset (PSO) koji je razvijen od strane FOGRA instituta u suradnji s „German Printing and Media Industries Federation“. To je industrijski orijentiran opis i standardiziran postupak za izradu tiskanih proizvoda. Svaka tiskara trebala bi raditi prema tim načelima i primjenjivati upute koje opisuju proces od ulazne datoteke do finalno otisnutog proizvoda, načine i metode rada, te definira koje je mjerne uređaje nužno koristiti radi kontrole proizvodnog procesa.Iz iskustva s tiskarama koje su prošle savjetovanje i standardizaciju najčešći problemi s kojima su se susretali pojavljivali su se u odjelu grafičke pripreme, a vezani su bili uz pripremu datoteka koje tiskare dobivaju, te uvjete rasvjete. Manji problemi, ali ne zanemarivi, vežu se uz radni tijek (workflow), probni otisak, mjerne uređaje i upravljanje bojama.
 
U odjelu tiska najveći problem je kontrola i korekcija nanosa boje na stroju, mjerenje boja, uvjeti rada na stroju i u pogonu, te način praćenja i korekcija prirasta raster tonskih vrijednosti. Također, čest nedostatak i u procesu tiska su uvjeti rasvjete, podloga na kojoj se mjeri otisak, te tehnička ispravnost stroja.
 
Povrh svega navedenoga kvalitetnu proizvodnju može jako narušiti i nabava ukoliko se često mijenjaju sirovine i repromaterijal, a bez prethodne kontrole kvalitete, te ako se unutar jedne godine više puta mijenja proizvođač što utječe jako na stabilnost proizvodnog procesa.

I da zaključimo, sve navedeno može se unaprijediti i poboljšati ako postoji dobra volja i jasan cilj.

Rješenje za vas imamo, a na vama je da odlučite unaprijedititi svoje poslovanje još danas.

Tagovi: Standardizacija

GRAFIK.NET

Osjetite boje - Istražite mogućnosti - Otkrijte savršenstvo - 25 godina s vama

CTP I KONVENCIONALNI TISAK

CTP osvjetljivači - Razvijačice - Izlagači uređaji i ostali alati - Fleksografski sustavi - Mjerni instrumenti - Proofing - CTP ploče i ostali repromaterijal

Digitalni tisak

Inkjet digitalni tiskarski strojevi - Inkjet strojevi velikog formata - Elektrofotografski c/b digitalci - Kolor digitalci - Boje i ostali repromaterijal

Dorada

Bigerice – Falcerice – Laminatori – Rezačice - Strojevi za uvez - UV lakiranje - Dorada iz role - Izrada kartica - Multifunkcijski strojevi za doradu - Ostala doradna oprema

Produkcijski softver

Softverska rješenja i programski paketi za pripremu tiska, konverziju boja i probne otiske za ambalažni i komercijalni dio tiskarske industrije - MIS/ERP sustavi za upravljanje poslovnim procesima

Strukturno kabliranje

Računalne mreže, audio i video sustavi, konferencijski sustavi, usluge tehničke podrške

GRAFIK.NET D.O.O.

Trnjanska cesta 114
10000 ZAGREB
HRVATSKA
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
T +385 1 6137 414
ugp member badge1 350px

POŠALJI PORUKU

PRATITE NAS

  

Kolačiće koristimo za prilagođavanje sadržaja web mjesta, značajki društvenih medija i analizu prometa. Također dijelimo informacije o vašoj upotrebi ove web stranice s našim oglašivačkim i društvenim medijskim partnerima.