FESPA München 2019 Nagrade kao dokaz kvalitete bez premca

Od 14. do 17. 5. u Münchenu je održan jedan od vodećih međunarodnih sajmova za industriju tiska velikog formata i vizualnih komunikacija FESPA Global Print Expo 2019. Ovogodišnje izdanje FESPA-e obuhvatilo je 6 hala s više od 700 izlagača čime je ovaj sajam potvrdio i učvrstio svoju poziciju kao jedan od vodećih u sign & display segmentu. I ove godine naglasak je bio na digitalnim i sitotiskarskim rješenjima posebice u segmentu dekorativnog tiska i tiska tekstila.

GRAFIKnet je bio prisutan na štandovima svojih dobavljača, a izuzetno smo sretni što su svi naši partneri izlagači na ovogodišnjoj FESPI osvojili EDP (European Digital Press Association) nagrade koje predstavljaju priznanja za inovativnost, kvalitetu, učinkovitost i isplativost.

Durst Phototechnik AG

Durstov P5 350 izgrađen na P5 tehnološkoj platformi osvojio je nagradu za najbolji hibridni stroj za digitalni tisak velikog formata > 2.5 m.

Nova P5 platforma ima novi dizajn, strojevi su monumentalni, ali vrlo jednostavnih i ravnih linija zbog čega su privlačili poglede posjetitelja.
Durst je ove godine svoju P5 platformu proširio s dva nova pisača P5-350 i P5-210.

Riječ je o hibridnim flatbed pisačima s mogućnošću ugradnje role, širine 3.5, odnosno 2.1 metar. Za razliku od P5-250HS koji u sebi ima klasične lampe i Fujifilm glave, novi modeli dolaze s LED lampama i Ricoh glavama Gen5, pete generacije. Zahvaljujući adekvatnoj formuli boje koja je razvijena u Durstovom istraživačkom centru, nije niti malo utjecala na brzinu. LED lampe jesu skuplje, no isto tako deset puta duže traju, troše manje energije i manje zagrijavaju prostor, a nisu deset puta skuplje.

Ono što je karakteristično za nove modele je jača roll opcija nego što je bila na starijim generacijama strojeva, pomičan stol napravljen u tri dijela za dimenzije 70, 140 i 220 cm, te ga se vrlo lako i jednostavno može preklopiti na željenu širinu, multiroll opcija (jedna ili dvije role), multitrack opcija zahvaljujući kojoj je moguće paralelno odrađivati šest različitih poslova te ugrađeni senzori za kontrolu širine i debljine medija (media width sensor; media thicknes sensor).

Svi modeli u sebi imaju ugrađen softver – Durst workflow i Durst Analytics, a za nove modele P5 platforme Durst nudi i širok raspon boja (rigid i roll LED ink) za primjenu kod različitih aplikacija.

Zund Systemtechnik AG

Primio je nagradu za inteligentni optički sustav OCC (Over Cutter Camera) za potpuno automatizirano digitalno snimanje reznih oznaka. Kamera je sada fiksno postavljena iznad samog stroja čime je omogućeno snimanje svih reznih oznaka i to unutar samo nekoliko sekundi.

CGS Publishing Technologies International GmbH

Odnio je nagradu za najbolji softver za upravljanje bojama - ORIS X GAMUT, koji je prepoznat kao bitan čimbenik pri optimizaciji procesa ispisa te s izvrsnom integracijom u postojeće radne procese unutar proizvodnje u digitalnim i ofset tiskarama.

Dataline Solutions nv

MULTIPRESS Business Software dobio je nagradu za najbolje poslovno softversko MIS/ERP rješenje za digitalne i ofsetne tiskare, koje integrira sve administrativne, komercijalne, financijske i logističke poslovne procese zajedno sa proizvodnjom i menadžmentom u jedinstven i moćan upravljački alat.Iznimna nam je čast predstavljati ovako jake renomirane svjetske kompanije i sretni smo što imamo mogućnost svojim klijentima u regiji ponuditi i isporučivati vrhunska cjelovita rješenja za grafičku i tiskarsku djelatnost.
Sigurni smo da je kvaliteta prepoznata od trenutnih korisnika što je zapravo i najveća nagrada proizvođačima, a ujedno i najbolja preporuka svim budućim korisnicima.

Od srca čestitamo svim našim partnerima!

Tagovi: Durst, Zund, CGS, Dataline

GRAFIK.NET

Osjetite boje - Istražite mogućnosti - Otkrijte savršenstvo - 25 godina s vama

CTP I KONVENCIONALNI TISAK

CTP osvjetljivači - Razvijačice - Izlagači uređaji i ostali alati - Fleksografski sustavi - Mjerni instrumenti - Proofing - CTP ploče i ostali repromaterijal

Digitalni tisak

Inkjet digitalni tiskarski strojevi - Inkjet strojevi velikog formata - Elektrofotografski c/b digitalci - Kolor digitalci - Boje i ostali repromaterijal

Dorada

Bigerice – Falcerice – Laminatori – Rezačice - Strojevi za uvez - UV lakiranje - Dorada iz role - Izrada kartica - Multifunkcijski strojevi za doradu - Ostala doradna oprema

Produkcijski softver

Softverska rješenja i programski paketi za pripremu tiska, konverziju boja i probne otiske za ambalažni i komercijalni dio tiskarske industrije - MIS/ERP sustavi za upravljanje poslovnim procesima

Strukturno kabliranje

Računalne mreže, audio i video sustavi, konferencijski sustavi, usluge tehničke podrške

GRAFIK.NET D.O.O.

Trnjanska cesta 114
10000 ZAGREB
HRVATSKA
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
T +385 1 6137 414
ugp member badge1 350px

POŠALJI PORUKU

PRATITE NAS

  

Kolačiće koristimo za prilagođavanje sadržaja web mjesta, značajki društvenih medija i analizu prometa. Također dijelimo informacije o vašoj upotrebi ove web stranice s našim oglašivačkim i društvenim medijskim partnerima.