OBOJITE SVOJE POSLOVANJE U ZELENO

Sve veća osviještenost o važnosti zaštite okoliša te općenito porast svijesti o temama vezanim uz ekologiju doveli su i do nužne potrebe razvoja zelenih rješenja u industriji tiska. Osobito se to ističe u segmentu tiska velikog formata, ambalažnoj industriji i POS segmentu. Svi GRAFIKnet-ovi partneri konstantnim ulaganjem u tehnologije, proizvodne procese i same proizvode ne samo da ispunjavaju želje i očekivanja kupaca, nego i smanjuju negativne utjecaje na okoliš na najmanju moguću mjeru poštujući tako ekološke, zakonske i druge regulative.

Rješenja postoje, a na vama je da još danas svoje poslovanje obojite u zeleno!

Sonora green

Zelena CTP tehnologija

S besprocesnim CTP pločama 6. generacije Kodak SONORA XTRA u potpunosti eliminirate obradu, kemikalije, štedite vodu, te osim što smanjujete negativni utjecaj na okoliš, ostvarujete i mnoge druge benefite. Najjednostavnije rečeno: štedite prostor + štedite vrijeme + štedite novac. Evo što nam je o prednostima prelaska na zelena rješenja i zelenu tehnologiju rekao gosp. Ante Tomaš, direktor tiskare.

“Možemo se pohvaliti da smo prva novinska tiskara u Hrvatskoj koja je investirala u besprocesne Kodak CTP ploče SONORA X-N Process Free Printing Plates. Izuzetno smo sretni i ponosni što se izrada tiskovne forme za tisak novina u Slobodnoj Dalmaciji počela provoditi bez ikakvih kemijskih procesa, obrada, sredstava i otpada uz visoko automatizirane radnje. Kodak-ove termalne bezprocesne ploče osim ekološki prihvatljivog i održivog rješenja omogućuju i značajne uštede u potrošnji vode, kemikalija i električne energije.”

Miraclon s novim revolucionarnim Flexcel NX Ultra eko sustavom bez razvijača i bez otapala omogućuje tiskarama izradu flexo ploča vrhunskih performansi, a spremnih za tisak za manje od sat vremena. Investicija u tehnologiju Flexcel NX donosi vam brze i konkretne prednosti kao što je tisak s manje boja, a s identičnim rezultatom kao s tiskom u osam boja, eliminirani su problemi s pločama, manja je upotreba otapala. Ono što je stvarno izvanredno je činjenica da nema iznenadnih zastoja u tisku. Povećana je brzina osvjetljavanja, a ploče su apsolutno izdržive i ostaju u jednakom odličnom stanju. Zastoji uzrokovani pločama svedeni su na minimum što osigurava rad bez prekida, ponavljanje otisaka, štedi vrijeme i energiju. Sami dokaz kvalitete i vrijednosti Kodak Flexcel NX ploča je definitivno najbolja kvaliteta otiska.

Rotoplast grupa kao korisnik Miraclon - Kodak Flexcel NX tehnologije nedavno se prijavila na natječaj za kojeg organizatori tvrde kako slavi inovativnost, kreativnost i dakako ekološku prihvatljivost ambalaže otisnute tehnikom fleksotiska. Rotoplast grupa na ovaj je natječaj prijavila proizvod kojeg su radili za jednog inozemnog kupca.

„Proizvod je vrlo zanimljivog dizajna te je bio malo kompleksniji za otisnuti. Riječ je o ekskluzivnijem proizvodu, točnije o vrećici u koju se stavljaju različiti kvalitetni poljoprivredni proizvodi uz naglasak na ekološki usmjerena rješenja“, pojasnio je g. Dorijan Naletina, direktor tvrtke Rotoplast.

Zeleni digitalni tisak i sustavi za rezanje

Durst P5 250 WT revolucionarni redizajn poznate Durst-ove P5 platforme prvi je digitalni tiskarski stroj koji koristi boje na vodenoj bazi.
Prilagođen je svima vama koji imate potrebu kvalitetnog digitalnog tiska na kartonu s bojom na bazi vode koja posjeduje sve potrebne certifikate za upotrebu u prehrambenoj i farmaceutskoj industriji.

Durst svojim bojama na bazi vode omogućuje izradu proizvoda koje su u indirektnom kontaktu sa hranom stoga je konačno moguće ink jet tehnologijom proizvesti manje serije ambalaže za prehrambenu industriju a što predstavlja veliki napredak i prednost. Sam otisak dobiven bojama na bazi vode kvalitetom i izgledom jednak je otisku dobivenom u tehnici offset tiska na kakvog su potrošači navikli, stoga eliminira se bilo kakva sumnja da je sam proizvod drugačiji. I na koncu otisci nemaju nikakav miris od UV boje i imaju blagi površinski sjaj te nije potrebno dodatno lakiranje ili laminacija.

Temeljem svega navedenog  lako se može zaključiti da se raspon primjene proširuje, te otvaraju vrata ka mnogim novim tržištima i industrijskim granama.

Durst TAU RSC stroj za digitalni tisak etiketa iz role UV Ink jet tehnologijom drastično smanjuje otpad u materijalu i viškovima UV boje. Digitalnim tiskom s četiri primarne boje i tri sekundarne moguće je otisnuti do 98% svih nijansi Pantone boja, stoga se ne stvaraju viškovi otpadnih boja kao kod konvencionalnog tiska. Također količina materijala za pripremu stroja je minimalna što uveliko smanjuje otpad. UV Ink jet tehnologija ne koristi fotopolimerne klišeje koji su toksični u svojoj izradi te predstavljaju veliki problem kod zbrinjavanja kada postaju otpad. I na kraju da spomenemo  posebnu seriju Durst Low Migration boja specijalno dizajniranih za primjenu u prehrambenoj i farmaceutskoj industriji. To su također boje bez mirisa s namjenom primjene kod indirektnog kontakta s hranom.

Tau 330 RSC E scaled

Zünd sustavi rezanja postavljaju standarde kada je riječ o digitalnom rezanju. To su modularni sustavi dizajnirani da rastu s poslovanjem korisnika i promjenjivim zahtjevima. Mogu se kontinuirano nadograđivati alatima, dodatnom produktivnošću i značajkama automatskog rukovanja materijalom. Nude više od učinkovite proizvodnje u kombinaciji s niskom potrošnjom energije. Zünd sustavi obrađuju nevjerojatno široki raspon materijala, čisto i učinkovito, a pritom optimiziraju cijeli proces proizvodnje.

U tvrtki Zünd čvrsto vjeruju da je razvoj visokokvalitetnih, održivih proizvoda moguć samo ako proizvođač slijedi zdravu poslovnu praksu - i ekonomski i ekološki.

Tiskara PRINTEO d.o.o. iz Zagreba jedan je od mnogobrojnih zadovoljnih korisnika Zünd sustava. Tiskara u vlasništvu g. Kristijana Cirimotića prošle godine proslavila je svojih velikih 20 godina poslovanja. Danas se bave tiskom velikog i malog formata, te proizvode za Hrvatsko i inozemno tržište.

Mogu slobodno reći da je od svih cuttera trenutno prisutnih na tržištu, ZÜND G3 XL-3200 VRH - najbolji, najbrži, izuzetno pouzdan i jednostavan za korištenje! Pravo modularno rješenje koje nudi pregšt mogućnosti nadogradnje u svakom trenutku. Njegova primjena je široka i ovo je stroj koji se u našoj proizvodnji konstantno koristi. Software mu je odličan i svaka nova verzija podiže razinu mogućnosti i opcija na viši nivo.” izjavio je g. Cirimotić

44496936524 f89293d18b k

Tagovi: Durst, Zund, Kodak

GRAFIK.NET

Osjetite boje - Istražite mogućnosti - Otkrijte savršenstvo - 25 godina s vama

CTP I KONVENCIONALNI TISAK

CTP osvjetljivači - Razvijačice - Izlagači uređaji i ostali alati - Fleksografski sustavi - Mjerni instrumenti - Proofing - CTP ploče i ostali repromaterijal

Digitalni tisak

Inkjet digitalni tiskarski strojevi - Inkjet strojevi velikog formata - Elektrofotografski c/b digitalci - Kolor digitalci - Boje i ostali repromaterijal

Dorada

Bigerice – Falcerice – Laminatori – Rezačice - Strojevi za uvez - UV lakiranje - Dorada iz role - Izrada kartica - Multifunkcijski strojevi za doradu - Ostala doradna oprema

Produkcijski softver

Softverska rješenja i programski paketi za pripremu tiska, konverziju boja i probne otiske za ambalažni i komercijalni dio tiskarske industrije - MIS/ERP sustavi za upravljanje poslovnim procesima

Strukturno kabliranje

Računalne mreže, audio i video sustavi, konferencijski sustavi, usluge tehničke podrške

GRAFIK.NET D.O.O.

Trnjanska cesta 114
10000 ZAGREB
HRVATSKA
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
T +385 1 6137 414
ugp member badge1 350px

POŠALJI PORUKU

PRATITE NAS

  

Kolačiće koristimo za prilagođavanje sadržaja web mjesta, značajki društvenih medija i analizu prometa. Također dijelimo informacije o vašoj upotrebi ove web stranice s našim oglašivačkim i društvenim medijskim partnerima.