Canon Europe najavljuje Océ Colorado 1640 – prvi uređaj za tisak za materijale iz role utemeljen na Canonovoj novoj tehnologiji UVgel

Canon Europe, vodeći svjetski dobavljač ispisnih rješenja, s ponosom predstavlja Océ Colorado 1640 – prvi 64-inčni uređaj za tisak širokog formata za materijale iz role utemeljen na Canonovoj novoj tehnologiji UVgel.

Canon je razvio tehnologiju UVgel kako bi ponudio nenadmašnu produktivnost uparenu s izvanrednom kvalitetom otiska na širokoj lepezi medija radi optimalne svestranosti primjena. Utemeljen na kvalitetama te tehnologije UVgel, Océ Colorado 1640 napravljen je u skladu s najvišim standardima branše kako bi odgovorio na najzahtjevnije potrebe tvrtki različitih veličina prilikom proizvodnje velikih količina grafike širokog formata u kratkim rokovima, kako to najčešće zahtijevaju klijenti.

Mark Lawn, direktor grupe za grafiku i komunikacije u Canonu Europe, komentirao je: “Potražnja za primjenama grafike širokog formata u porastu je i proizvođači žele odraditi što više i iskoristiti prilike za rast. Dosad su morali raditi ključne tehnološke kompromise između brzine, kvalitete i odabira medija. Uvođenjem uređaja Océ Colorado 1640 s tehnologijom UVgel Canon nudi optimalnu kombinaciju kvalitete, produktivnosti, automatizacije, raspona primjena i operativnih troškova. Taj novi uređaj redefinira ograničenja tiska na materijale iz role, omogućujući davateljima usluga ispisa da se razvijaju proširujući svoje mogućnosti i tražeći nove prilike za zaradu.“

Revolucionarna produktivnost
Novi Océ Colorado 1640 sa svojih je 159 m2/h u primjenama kao što su jumbo-plakati ili vanjski natpisi brži od svih drugih uređaja za tisak u segmentu i nudi davateljima usluga tiska (print service providers, PSP-ovima) nenadmašnu razinu produktivnosti. Čak i pri ispisu na najvišoj razini kvalitete za primjene u interijerima kad se tisak gleda izbliza uređaj otiskuje brzinom od 40 m2/h.

Canonova tinta UVgel odmah se prima prilikom kontakta s podlogom, a rezultat je krajnja kontrola i precizno pozicioniranje svake pojedine točke uz minimalno zatamnjenje. Minimiziranjem širenja tinte i spajanja kapljica na mediju pri svakom se prolazu može ispisati željena količina tinte, što rezultira bogatim i intenzivnim slikama otisnutim ultravelikom brzinom.

Revolucionarni sustav LED-UV sušenja pri niskim temperaturama pomiče se nezavisno od ispisnog nosača, omogućujući tako jednoliko UV sušenje nakon ispisa koje dodatno pridonosi brzini i kvaliteti. Materijali otisnuti tintom UVgel odmah su suhi i spremni za završnu obradu ili laminiranje, što je savršeno za tvrtke s narudžbama s kratkim rokovima.

Produktivnost dodatno poboljšava konfiguracija pisača Océ Colorado 1640 sa mogućnošću prihvata dvije role koja omogućuje da se davatelji usluga tiska u hodu prebacuju između dviju vrsta i veličina medija, što olakšava brzu proizvodnju za mješovite primjene.

canon1

Izvrsna kvaliteta
Océ Colorado 1640 nudi izvrsnu kvalitetu i ponovljivost slike u svakom otisku. Precizne točke koje se odmah primaju načinjene tintom UVgel tvore oštre slike s minimalnim zatamnjenjem i praktično bez neželjenog raspršivanja, dok stabilna i visokokontrolirana točka osigurava vrhunsku dosljednost boja u svakom ispisu.

Canonove ispisne glave UVgel obuhvaćaju patentirani stalni nadzor sapnica pomoću akustičkog uzorkovanja kako bi se otkrile i popravile sve sapnice čije performanse ne zadovoljavaju. Tako se uklanjaju bijele crte i omogućuje nenadziran ispis uz smanjenje količine neuspjelih otisaka.

Široka lepeza primjena
Océ Colorado 1640 podjednako je prikladan za tvrtke koje tiskaju materijale za primjenu u interijerima i vani, uključujući postere, natpise, ploče (ovu bi riječ izbacio jer je ovo isključivo roll to roll printer) , jumbo-plakate, grafiku za prozore, naljepnice i fototapete po narudžbi.

Tinta UVgel ne sadrži vodu, što znatno smanjuje bubrenje medija i poboljšava dimenzijsku dosljednost te može reproducirati široku paletu boja usporedivu s eko topljivim tintama, ali uz ekološki i sigurnosni profil tinti od lateksa i UV tinti. Otisci načinjeni tintom UVgel trajni su, boje ne blijede te su iznimno otporni na uvjete tipične za primjene na otvorenom, dok će s druge strane otisci bez mirisa i VCL-a zadovoljiti najviše ekološke standarde za osjetljive primjene u zatvorenom.

Brži povrat ulaganja
Océ Colorado 1640 ima niske ukupne operativne troškove radi bržeg povrata ulaganja. Canonova tehnologija UVgel zahvaljujući učinkovitom načinu izbacivanja tinte, znatno smanjenom potrebom za tintama za održavanje i uklanjanju potrebe za korištenjem optimizatora smanjuje potrošnju tinte za maksimalno 40 % u usporedbi s konkurentskim tehnologijama.

Automatizacijske značajke tog uređaja za trećinu smanjuju nužno vrijeme koje rukovatelj mora provesti za uređajem – primjerice implementacijom sustava dvaju valjaka kojim se smanjuje vrijeme potrebno za umetanje medija – u usporedbi s konkurentskim tehnologijama. Industrijski dizajn tu je radi maksimalno produktivnog rada uz minimalne intervencije radi održavanja.

canon2

Uređaj Océ Colorado 1640 bit će prvi put javno predstavljen u regiji EMEA na sajmu FESPA 2017 u Hamburgu koji će se održati od 8. do 12. svibnja 2017.

Više o CANON proizvodima pročitajte na našoj web stranici GRAFIK.NET.

Za sva dodatna pitanja, tu smo za vas. Slobodno nas kontaktirajte!
T: 00385 1 6137 414 / E: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

FOTOGalerija

GRAFIK.NET

Osjetite boje - Istražite mogućnosti - Otkrijte savršenstvo - 20 godina s vama

CTP SUSTAVI

CTP osvjetljivači - Razvijačice - Izlagači uređaji i ostali alati - Fleksografski sustavi - Mjerni instrumenti - Proofing - CTP ploče i ostali repromaterijal

Digitalni tisak

Inkjet digitalni tiskarski strojevi - Inkjet strojevi velikog formata - Elektrofotografski c/b digitalci - Kolor digitalci - Boje i ostali repromaterijal

Dorada

Bigerice – Falcerice – Laminatori – Rezačice - Strojevi za uvez - UV lakiranje - Dorada iz role - Izrada kartica - Multifunkcijski strojevi za doradu - Ostala doradna oprema

Produkcijski softver

Softverska rješenja i programski paketi za pripremu tiska, konverziju boja i probne otiske za ambalažni i komercijalni dio tiskarske industrije - MIS/ERP sustavi za upravljanje poslovnim procesima

Strukturno kabliranje

Računalne mreže, audio i video sustavi, konferencijski sustavi, usluge tehničke podrške

GRAFIK.NET D.O.O.

Trnjanska cesta 114
10000 ZAGREB
HRVATSKA
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
T +385 1 6137 414
ugp member badge1 350px

POŠALJI PORUKU

PRATITE NAS

  

Kolačiće koristimo za prilagođavanje sadržaja web mjesta, značajki društvenih medija i analizu prometa. Također dijelimo informacije o vašoj upotrebi ove web stranice s našim oglašivačkim i društvenim medijskim partnerima.