STVARNOST, A NE MIT

Dvije renomirane tvrtke Koenig & Bauer i Durst spojile su svoja dugogodišnja iskustva i znanja u tisku te napravile state of the art seriju specijaliziranih ink jet industrijskih strojeva za digitalni tisak na kartonu i valovitoj ljepenci.

Po tko zna koji put Durst ponovno prednjači u projektiranju i stvaranju strojeva s iznimnim, naprednim rješenjima u ink jet industrijskom digitalnom tisku. Ovaj put u suradnji s tvrtkom Koenig & Bauer.

Dvije tvrtke osnovale su novu, zajedničku tvrtku Koenig & Bauer/Durst koja razvija visoko produktivne ink jet strojeve sa single pass tehnologijom za digitalni tisak na kartonima i valovitoj ljepenci. Ova inovativna rješenja digitalnog tiska nude određene bitne prednosti u odnosu na konvencionalne tehnike. Naime, radi se o industrijskim strojevima za male i srednje naklade, otprilike do 8.500 m2. Radi se o rješenjima koja omogućuju individualizaciju, serijalizaciju, sezonski tisak, ciljanu grupu ili određena događanja. Nisu potrebne tiskovne forme niti duga priprema stroja, kraći su rokovi isporuke, više je mogućnosti za marketinške kampanje i manje gotovih proizvoda na skladištima kupaca. Osim toga, bolja je i kvaliteta otiska na svim raspoloživim kartonima i valovitim ljepenkama. Vjerujemo da i najveći skeptici u digitalni tisak u industrijskoj proizvodnji kartonske ambalaže prepoznaju nužnost i prednosti digitalne ink jet tehnologije upravo u toj industriji.

Dvije renomirane kompanije spojile su svoja dugogodišnja iskustva i znanja u tisku te napravile seriju specijaliziranih industrijskih strojeva za digitalni tisak. Tako su novim partnerstvom nastali sljedeći strojevi:

  • VariJET 106 - strojevi za tisak na kartonu
  • Delta SPC 130 FlexLine Eco+, Delta SPC 130 FlexLine Automatic, CorruJET 170 i CorruJET 170 X - strojevi za tisak na valovitim ljepenkama.

Svi ovi strojevi koriste Durstovu boju na bazi vode sa certifikatom sukladnosti boje za prehrambenu industriju kao što su: SQTS[1]certifikat, GMP, Swiss Ordinance, Nestle - compliant i EuPIA. Boja na bazi vode može se koristiti za primarnu i sekundarnu ambalažu. Izuzetno je važno znati da se Durstova boja na bazi vode može lako skinuti s podloge u procesu reciklaže kartona i ljepenke što omogućuje daleko veću iskoristivost i višestruku uporabu recikliranog kartona i valovite ljepenke.

Digitalni tisak pozitivno utječe na konvencionalnu proizvodnju

Isplativost digitalnog tiska u tisku kartonske ambalaže i valovite ljepenke danas se kreće u nakladi između 6.500 i 8.500m2. Ako izdvojite naklade do tog volumena sa svojih konvencionalnih strojeva i prebacite na digitalni tisak povećat ćete proizvodnju na konvencionalnom stroju do 25%. Digitalnim tiskom postići ćete kraće rokove isporuka, jednostavnost u proizvodnji, uštedu u materijalu i vremenu, i vrlo važno za istaknuti, mogućnost korištenja tanjeg, završnog sloja papira na valovitoj ljepenci jer nema pritiska na materijal prilikom tiska. Ink jet tehnologija je beskontaktna tehnika tiska za razliku od svih konvencionalnih koje koriste određenu silu pritiska na materijal. Stoga se sa sigurnošću može zaključiti da su prednosti ink jet digitalnog tiska izuzetno velike.

One koje se najčešće spominju su: personalizacija, označavanje, raznolikost, primjena na raznim materijalima, manje potrebnog vremena za pripremu stroja, itd. Poznata uzrečica da sve što može biti digitalno, biti će digitalno danas je više nego očita i potvrđena u gotovo svim sferama našeg života pa tako i u grafičkoj industriji.

Svi navedeni strojevi iz Koenig & Bauer/ Durst tvornice već se duže vrijeme nalaze u ozbiljnim proizvodnim pogonima kod korisnika gdje su se pokazali uspješnima i opravdali reputaciju. Jedan od najvećih i najpoznatijih korisnika je tvrtka Schumacher Packaging koja donijevši odluku o postepenoj i potpunoj digitalizaciji tiska na valovitoj ljepenci već godinama koristi tri stroja u svojim pogonima. Četvrti koji je u postupku nabave, trenutno je u procesu proizvodnje i uskoro će se pridružiti veličanstvenoj trojci.

Neke od najvažnijih značajki Koenig & Bauer/Durst strojeva:

  • VariJET 106 - visoko produktivan stroj za digitalni tisak na kartonu. Baziran na platformi Rapide 106, potpuno integriran Durstov 7-bojni engine, rezolucija 1200x1200dpi, B1 format, brzina 5.500 araka/h, inline primer.
  • CorruJET 170 - linija za tisak na valovitim ljepenkama koja perfektno odgovara visokoj produkciji i koja u cijelosti može pratiti brzinu štancanja. Maksimalni format ljepenke 170x130cm, maksimalna brzina 5.500 araka/h, rezolucija 1200x600dpi.
  • CorruJET 170X - stroj za digitalni tisak za najveće volumene. Svojom izuzetnom brzinom može pratiti rotacijsku štancu. Maksimalni format ljepenke 170x280cm, a brzina do 120m/min. • Delta SPC 130 FlexLine Automatic - centralni proizvod za digitalni tisak na valovitim ljepenkama s najvećim stupnjem automatizacije. Dokazan na tržištu za 24 satnu proizvodnju s maksimalnim formatom 130x280cm i brzinom do 120m/min.
  • Delta SPC 130 FlexLine Eco+ - niži nivo automatizacije i brzine u odnosu na isti model Automatic. Maksimalni format 130x280cm i brzina do 80m/min. Prednost ovog stroja je modularnost te mogućnost nadogradnje na viši stupanj automatizacije

Tagovi: Durst

GRAFIK.NET

Osjetite boje - Istražite mogućnosti - Otkrijte savršenstvo - 25 godina s vama

CTP I KONVENCIONALNI TISAK

CTP osvjetljivači - Razvijačice - Izlagači uređaji i ostali alati - Fleksografski sustavi - Mjerni instrumenti - Proofing - CTP ploče i ostali repromaterijal

Digitalni tisak

Inkjet digitalni tiskarski strojevi - Inkjet strojevi velikog formata - Elektrofotografski c/b digitalci - Kolor digitalci - Boje i ostali repromaterijal

Dorada

Bigerice – Falcerice – Laminatori – Rezačice - Strojevi za uvez - UV lakiranje - Dorada iz role - Izrada kartica - Multifunkcijski strojevi za doradu - Ostala doradna oprema

Produkcijski softver

Softverska rješenja i programski paketi za pripremu tiska, konverziju boja i probne otiske za ambalažni i komercijalni dio tiskarske industrije - MIS/ERP sustavi za upravljanje poslovnim procesima

Strukturno kabliranje

Računalne mreže, audio i video sustavi, konferencijski sustavi, usluge tehničke podrške

GRAFIK.NET D.O.O.

Trnjanska cesta 114
10000 ZAGREB
HRVATSKA
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
T +385 1 6137 414
ugp member badge1 350px

POŠALJI PORUKU

PRATITE NAS

  

Kolačiće koristimo za prilagođavanje sadržaja web mjesta, značajki društvenih medija i analizu prometa. Također dijelimo informacije o vašoj upotrebi ove web stranice s našim oglašivačkim i društvenim medijskim partnerima.