Studio 5 do 12, uz pravog partnera uvijek korak ispred

Mlada i poduzetna ekipa trojice grafičkih inženjera koja čini Grafički studio 5do12 iz Zagreba, otvorila nam je svoja vrata i pokazala kako izgleda strast prema ovom poslu, koju dodatno potiču i vrhunska tehnološka rješenja kojima su se okružili. S njima su danas u mogućnosti odgovoriti na sve zahtjeve vezane uz dizajn, pripremu, digitalni tisak i doradu. Želite li brzo i kvalitetno do etiketa, posjetnica, letaka, kataloga, knjiga te u posljednje vrijeme sve traženijih malih naklada luksuzne ambalaže, Grafički studio 5do12 prava je adresa.

U stalnoj potrazi za novim izazovima, prate trendove, osluškuju potrebe tržištate sukladno tome šire ponudu i ulažu u tehnologiju. Kako su nam rekli gosp. Srđan Štern, direktor i vlasnik te gosp. Marko Gjeldum, tehnički direktor, iznimno važna karika u tom cijelom lancu je tvrtka Grafik.net, na koju su po pitanju tehnoloških rješenja snažno vezani i s kojom su, kako su nam rekli, tijekom godina suradnje razvili pravi partnerski odnos.  

„Trenutno u studiju imamo tri rješenja koja nam je isporučila i instalirala tvrtka Grafik.net te održala sve potrebne edukacije.Radi se o stroju za doradu lakom i folijom MGI JETvarnish 3DS & iFoil, digitalnom cutteru VeloBlade Volta tvrtke Vivid te softverskom rješenju za projektiranje ambalaže EngView. Sve tri instalacije prošle su odlično, a takva je bila i edukacija. Grafik.net iznimno puno ulaže u edukaciju svojih zaposlenika i kad god oni nešto novo nauče spremni su to prenijeti i nama, a mi možemo odmah primijeniti u praksi. To puno znači i nama i njima“, kaže nam gospodin Gjeldum.

Uz tehnologije tiska i dorade Grafički studio 5do12 prva je tiskara u Hrvatskoj, ali i u regiji koja je prije dvije godine uspješno certificirana i po Fogra PSD (Process Standard Digital) standardu. Proces certifikacije vodio je gospodin Dean Tolp, ovlašteni Fogra certifikator te voditelj poslovnog razvoja u tvrtki Grafik.net.
Kao glavni razlog za certifikaciju gospodin Štern navodi želju za dodatnim unapređenjem kvalitete proizvodnje. Certifikacijom su to i dobili. U svojoj proizvodnji sada postižu konstantnu kvalitetu otiska na različitim vrstama papira.

Zaokružena in-house proizvodnja

Uz konstantnu kvalitetu otiska, ističu kako se mogu pohvaliti i time da, iako mali, imaju potpuno zaokruženu in-house priču proizvodnje. Uz gore spomenuta rješenja tu je još i Xerox za digitalni tisak iz arka.
S obzirom na proizvode na koje su fokusirani, investicija u MGI JETvarnish 3DS & iFoil prije dvije godine bila je i više nego logičan korak.

MGI JETvarnish 3DS & iFoil S je modularni stroj kojemu je lak osnova, a folija opcija, što znači da ga je moguće naručiti i bez dijela za foliju koju je naknadno moguće dodati.
Zanimalo nas je zašto doradni stroj s opcijom laka i folije? „Istraživanja pokazuju da se kupci 45 posto brže odlučuju za određeni proizvod kada je on obogaćen tiskom, pri čemu je folija jedna od najefektnijih stvari koja privlači kupce. To je naročito izraženo kod premium proizvoda koji zahtijevaju ambalažu koja se ističe. Kako smo odlučili ozbiljnije zakoračiti na tržište ambalaže, jedno ovakvo rješenje bilo je nužno.
Također, svi vaši proizvodi - posjetnice, korice knjiga i brošura, kutijice, etikete, ulaznice, razglednice, čestitke, pozivnice svih vrsta, suveniri poput magneta te brojni drugi proizvodi izgledati će atraktivnije, zanimljivije i mnogo ekskluzivnije“, kaže gospodin Gjeldum.

Stroj ima mogućnost ispisa od 1624 araka/h u 3D modu (debljina nanosa laka 30 mikrona). Na jednom ispisu moguće je nanositi različite debljine laka. Minimalna dimenzija ispisa je 21x30cm, a maksimalna 36,4x102cm.

"Neki od naših klijenata oduševljeni su kada vide transformaciju svojih proizvoda. Unatoč početnom skepticizmu koji smo morali prevladati u uvjeravanju da ovo nije klasični foliotisak, već potpuno digitalni proces, sada su fascinirani mogućnostima koje pruža. Oni koji su shvatili prednosti ovog pristupa sada postaju čak i zahtjevniji," ističe gospodin Gjeldum.

Nezamjenjivi Vivid i EngView: kvaliteta koja inspirira

Iskorak na tržište ambalaže predstavljao je izazov, ali i priliku za transformaciju učinkovitosti u procesima projektiranja i rezanja. Suradnja s Grafik.net-om, EngView paketom te Vivid VeloBlade Volta rezačem pokazala se ključnim korakom prema uspjehu.

"Ulazak EngView-a u naš radni proces označio je značajan iskorak u brzini projektiranja. Suradnja s Grafik.net-om omogućila nam je da već sada iznimno dobro savladamo EngView, čime smo ostvarili značajne uštede vremena. EngView pruža široku bazu već gotovih kutija, prilagodljivih specifičnim potrebama. Njegovu nezamjenjivost prepoznajemo svakodnevno, a unatoč investiciji, koja nije velika u odnosu na benefite, definitivno je postao neprocjenjiv dio naše proizvodnje. Rad s EngViewom omogućuje nam kreiranje 3D prikaza za klijente, a svaki element može se pojedinačno prilagoditi. Često se dogodi da nakon samo jednog probnog otiska postignemo željeni rezultat", ističe gospodin Štern.

Što se tiče Vivid VeloBlade Volta rezača, obojica sugovornika dijele jednoglasno mišljenje -  kako je riječ o jednom od najpouzdanijih i iznimno brzih cuttera na tržištu. Opremljen sa šest alata, od kojih četiri mogu istovremeno obavljati različite zadatke poput rezanja, biganja, ricanja i perforacije, ovaj cutter donosi visoku razinu preciznosti. Integrirana kamera za čitanje markera, ujedno sposobna čitati barkodove, čini proces automatiziranim.

"Gledajući iz perspektive korisnosti, Vivid VeloBlade Volta cutter je poput radnika koji neumorno radi i tijekom vikenda. Sposoban je samostalno obrađivati cijele naklade, čak i različite poslove istovremeno, zahvaljujući mogućnosti čitanja barkodova. To nam donosi nevjerojatnu efikasnost," naglašava gospodin Gjeldum.

Iako trenutno posjeduju sve potrebne tehnologije, suradnja s Grafik.net-om potiče ih da uvijek razmišljaju korak unaprijed. Ideje o novim investicijama već postoje, ali, kako kažu, o tome će razgovarati u budućnosti. Spremnost na stalno usavršavanje i inovacije čini ih jednim od lidera u industriji.

Tagovi: EngView, MGI

GRAFIK.NET

Osjetite boje - Istražite mogućnosti - Otkrijte savršenstvo - 25 godina s vama

CTP I KONVENCIONALNI TISAK

CTP osvjetljivači - Razvijačice - Izlagači uređaji i ostali alati - Fleksografski sustavi - Mjerni instrumenti - Proofing - CTP ploče i ostali repromaterijal

Digitalni tisak

Inkjet digitalni tiskarski strojevi - Inkjet strojevi velikog formata - Elektrofotografski c/b digitalci - Kolor digitalci - Boje i ostali repromaterijal

Dorada

Bigerice – Falcerice – Laminatori – Rezačice - Strojevi za uvez - UV lakiranje - Dorada iz role - Izrada kartica - Multifunkcijski strojevi za doradu - Ostala doradna oprema

Produkcijski softver

Softverska rješenja i programski paketi za pripremu tiska, konverziju boja i probne otiske za ambalažni i komercijalni dio tiskarske industrije - MIS/ERP sustavi za upravljanje poslovnim procesima

Strukturno kabliranje

Računalne mreže, audio i video sustavi, konferencijski sustavi, usluge tehničke podrške

GRAFIK.NET D.O.O.

Trnjanska cesta 114
10000 ZAGREB
HRVATSKA
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
T +385 1 6137 414
ugp member badge1 350px

POŠALJI PORUKU

PRATITE NAS

  

Kolačiće koristimo za prilagođavanje sadržaja web mjesta, značajki društvenih medija i analizu prometa. Također dijelimo informacije o vašoj upotrebi ove web stranice s našim oglašivačkim i društvenim medijskim partnerima.