DAN GRAFIČKOG FAKULTETA

Dana 22.05.23. Grafički fakultet Sveučilišta u Zagrebu obilježio je svoj Dan, a ujedno dodijelio priznanja studentima, djelatnicima iz znanosti i obrazovanja, te gospodarstvenicima koji potiču i pomažu obrazovanje i rad. Veliko nam je zadovoljstvo podržavati znanost i obrazovanje u svakom pogledu, kad god i koliko god je to moguće, te imati čast primiti ovakvo priznanje.

Opširnije

PRED-FESPA DRUŽENJE, 07. i 08.05.19.

U Beogradu i Zagrebu održali smo sad već tradicionalnu radionicu pred nadolazeći sajam FESPA u Munchenu. Radionica opuštenog koncepta zamišljena je više kao druženje ljudi iz struke koji su imali priliku čuti najave i novosti u tisku velikog formata, te svakako razmijeniti iskustva, postaviti pitanja i informirati se o svemu što ih interesira.

Opširnije

Zašto je znanje važno?

Prvi dan proljeća bio je rezerviran za izuzetno uspješnu radionicu u organizaciji HGK - Udruženja grafičko-prerađivačke industrije u suradnji s Grafičkim fakultetom Zagreb, te Sveučilištem sjever Varaždin. Obrađena su područja color managementa, kontrole kvalitete, standardizacije, mjernih metoda i uređaja. Uz profesore s Grafičkog fakulteta 2 predavanja održao je i naš Dean Tolp, certificirani Fogra PSO i Fogra PSD partner iz Hrvatske iza kojega stoji pet certificiranih i recertificiranih ofsetnih tiskara u regiji.

Fotografije

RADIONICA: KODAK WORKFLOW

Cilj radionice održane 12.04.2016. u predavaonici Grafik.net-a bio je da se postojeće korisnike Kodak Workflow-a upozna sa svim novostima i prednostima u odnosu na prethodne verzije, te pomogne u potpunom razumijevanju svih novih mogućnosti i funkcija uz primjere u živo.

Opširnije

12. RADIONICA: JEDNOSTAVNIM RJEŠENJIMA DO UNAPREĐENJA PROIZVODNJE

U prostorima Županijske Komore Rijeke 26.01.16. ispred 20-ak okupljenih partnera s područja Istre i Kvarnera održana je radionica na temu – Jednostavnim rješenjima do unaprijeđenja proizvodnje. Predstavljena su mnogobrojna rješenja iz ponude Grafik.net-a:

 • Automatsko predpodešavanje zona bojanika (Printflow - DIPS In-line), te mjerenje i korekcija zona bojanika u toku tiska (Pritnflow - Closed-loop)
 • Mjerni uređaji (Techkon i x-Rite)
 • Standardizacija grafičke proizvodnje (PSO FOGRA)
 • Digitalni tisak iz arka i dorada (Kodak, MGI, Konica Minolta i Morgana)
 • Digitalni tisak iz role (Durst TAU 330)
 • Kompletna rješenja za tisak velikog formata (EngView, Colex, Durst)

Zahvalni smo svima na dolasku, aktivnom sudjelovanju i velikom interesu, a posebno se zahvaljujemo Hrvatskoj Gospodarskoj Komori na ustupljenom prostoru i izuzetnom gostoprimstvu.

Opširnije

11. RADIONICA: Dodatna vrijednost u digitalnom tisku

U utorak 24.11.15. održana je i 11. radionica na temu digitalnog tiska - Dodatna vrijednost u digitalnom tisku. Radionici namijenjena postojećim korisnicima Kodak NexPress digitalnog tiskarskog stroja, kao i ostalim korisnicima visokoproduktivnih digitalnih tiskarskih strojeva koji žele povećati prihode implementiranjem dodatne vrijednosti u svoje finalne proizvode. Radionici je nazočilo 5 sudionika. Predavači su bili g. Fabio Marcias, PreSales Consultant iz Kodaka i naš Nikola Paulić, product manager za digitalne tiskarske strojeve iz Kodakove ponude. Izuzetno aktivna radionica sa mnoštvo rasprava i pitanja, bazirana na stvarnim primjerima.

Opširnije

Novi standardi u digitalnom tisku

Na temu "Novi standardi u digitalnom tisku" danas je na Grafičkom fakultetu u Zagrebu održana druga radionica u organizaciji Udruženja grafičko-prerađivačke industrije (UGPI) HGK-e. Poludnevnom radionicom obuhvaćene su 4 teme bitne za poslovanje svake digitalne tiskare: 
Trendovi u tiskarskoj industriji - Marko Morić
Variable data printing (VDP) - Goran Novak
Standardizacija digitalnog tiska (PSD) - Dean Tolp
Bojila za digitalni komercijalni tisak - Igor Majnarić

Potom je odrađena i praktična vježba - Provjera obojenja digitalnih otisaka, koju je održao naš Dean Tolp obradivši pri tome mjerne uređaje (Techkon i X-Rite), principe i rezultate mjerenja, na stvarnim primjerima.

Opširnije

GRAFIKnet AKADEMIJA 2017 i 2018

GRAFIKnet Akademija i u 2017. i 2018. godini nastavila je sa svojim aktivnostima. Sve radionice koje smo organizirali dar su našim klijentima, jer nam je važan kontinuitet kvalitetnog informiranja klijenata o novostima u branši, samoj grafičkoj tehnologiji, gospodarstvenim prilikama, novim natječajima sufinanciranja i sl. Slijedi vizualna retrospektiva održanih radionica i predavanja tijekom 2017. i 2018. godine.

Opširnije

RADIONICA: TECHKON MJERNI UREĐAJI

Radionica na temu Techkon mjerni uređaji zbog velikog interesa održana je u hotelu Antunović 19.04.2016. 

Ispred 20ak okupljenih sudionika predstavljena je njemačka tvrtka Techkon GmbH, vodeći proizvođač denzitometara i spektrofotometara. Upravo zahvaljujući svojoj jednostavnosti, trajnosti, visokoj kvaliteti i ergonomskoj konstrukciji ovi mjerni uređaji izrazito su zastupljeni u svim granama grafičke industrije.

Opširnije

8. FESPA SEMINAR, Novi Sad

Grafik.net na 8. Fespa seminaru održanom na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu 15.04.2016.
Dean Tolp u ime tvrtke Grafik.net predstavio je tvrtku DURST i nijihovu široku paletu proizvoda iz segmenta digitalnog tiska velikog formata.

Opširnije

POSLOVNI DORUČAK – CJELOVITA RJEŠENJA ZA VAŠE POSLOVANJE

Početak godine uvijek je idealan za kratak osvrt unatrag, sagledavanje trenutnog, te za planiranje... Vodeći se time i ove godine organizirali smo poslovni doručak tzv. „brunch“ za naše prijatelje, kolege, poslovne partnere i one koji će to tek postati. U želji da ovo zajedničko druženje, osim ukusnih zalogajčića, donese i dodanu vrijednost vašem poslovanju ukratko smo obradili slijedeće teme:

 • Kratki osvrt na proteklih godinu dana Grafik.net Akademije, te predstavljanje programa i plana Grafik.net Akademije za 2016. godinu.
 • Očekivanja u domaćem gospodarstvu, te mikroekonomska i makroekonomska analiza.
 • Predstavljanje novih mogućnosti poslovanja kroz izvore (su)financiranja i fondove

Opširnije

GN Akademija - ljetni odmor

Grafik.net Akademija je svojom posljednjom 11. radionicom završila sa svim svojim projektima planiranima za zimu i proljeće. Trenutno smo na ljetnom odmoru, a s daljnjim projektima nastavljamo na jesen. Još jednom se zahvaljujemo svima Vama na velikom interesu i sudjelovanju, te samim time podršci ovom našem vrijednom projektu. Vjerujemo da ćemo neke radionice zbog velikog interesa ponoviti, ali svakako ubaciti i neke nove. Pratite nas i dalje putem facebooka i web stranice.

Opširnije

 • 1
 • 2

GRAFIK.NET

Osjetite boje - Istražite mogućnosti - Otkrijte savršenstvo - 25 godina s vama

CTP I KONVENCIONALNI TISAK

CTP osvjetljivači - Razvijačice - Izlagači uređaji i ostali alati - Fleksografski sustavi - Mjerni instrumenti - Proofing - CTP ploče i ostali repromaterijal

Digitalni tisak

Inkjet digitalni tiskarski strojevi - Inkjet strojevi velikog formata - Elektrofotografski c/b digitalci - Kolor digitalci - Boje i ostali repromaterijal

Dorada

Bigerice – Falcerice – Laminatori – Rezačice - Strojevi za uvez - UV lakiranje - Dorada iz role - Izrada kartica - Multifunkcijski strojevi za doradu - Ostala doradna oprema

Produkcijski softver

Softverska rješenja i programski paketi za pripremu tiska, konverziju boja i probne otiske za ambalažni i komercijalni dio tiskarske industrije - MIS/ERP sustavi za upravljanje poslovnim procesima

Strukturno kabliranje

Računalne mreže, audio i video sustavi, konferencijski sustavi, usluge tehničke podrške

GRAFIK.NET D.O.O.

Trnjanska cesta 114
10000 ZAGREB
HRVATSKA
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
T +385 1 6137 414
ugp member badge1 350px

POŠALJI PORUKU

PRATITE NAS

  

Kolačiće koristimo za prilagođavanje sadržaja web mjesta, značajki društvenih medija i analizu prometa. Također dijelimo informacije o vašoj upotrebi ove web stranice s našim oglašivačkim i društvenim medijskim partnerima.